top of page

Editie 2022

Bekijk hieronder de routes van de 2022 editie. Je kan deze routes nog altijd fietsen, alleen zijn er geen voordelen meer. 

pajottenland.png

01

Pajottenland

Bekijk hier de route van het Pajottenland. En ontdek de leuke plekjes waar je langs rijdt.

01

Streekshop K&C

Ninoofsesteenweg 26, 1570 Vollezele

​In deze leuke streekwinkel kan je terecht voor ambachtelijke pralines, thee, koffie, bieren en vele lekkere streekproducten. Je vindt er voor elk wat wils. Als erkend "Ambassadeur van het Pajottenland" zeker een bezoekje waard!

 

Raadpleeg de website voor meer informatie:

https://knc-vollezele.be

02

Choconelly

Ninoofsesteenweg 5, 1540 Herne


Choconelly is jouw winkel in Herne voor al wat lekker is. Hun ijs wordt enkel gemaakt met de beste natuurlijke ingrediënten. Het begint met verse hoevemelk, echte vanillestokken, de beste Callebaut chocolade, hun zelfgemaakte hazelnootpasta, echte Lotus speculaas, verse yoghurt,… kortom, hun ijs is puur en lekker!


Raadpleeg de website voor meer informatie:
https://www.choconelly.be

03

La Halte du Miroir

Avenue Elisabeth 1, 7850 Enghien

 

La Halte du Miroir ligt middenin het prachtige park d'Enghien. Je kan er genieten op hun zonnige terras tegenover de vijver. De ideale plek voor een verfrissende pauze met een aperitiefje of om een hapje te eten!

 


 

 


Raadpleeg de website voor meer informatie:
https://lahaltedumiroir.be/contact/

04

Fruitburght

Burght 27, 1547 Bever

 

Bij Fruitburght Demeulemeester kan je terecht voor heerlijk vers fruit en kwaliteitsvol verwerkt fruit uit de eigen boomgaard. In de zomermaanden heb je ook de mogelijkheid tot zelfpluk en wacht het hoeveterras op jou, waar je heerlijk kunt vertoeven. Bovendien kan je hier ook je eigen fruit laten persen!​

Raadpleeg de website voor meer informatie:

https://www.defruitburght.be

02

De Westhoek

Bekijk hier de route van de Westhoek. En ontdek de leuke plekjes waar je langs rijdt.

westhoek.png

01

 St-Bernardus Brouwerij 

 Trappistenweg 23, 8978 Poperinge 

In de St-Bernardus brouwerij wordt er sinds 1946 bier gebrouwen dat tot de verbeelding spreekt van menig bierliefhebber. De brouwerij staat ondertussen wereldwijd bekend om haar authentieke en kwaliteitsvolle bieren, donkere en blonde bieren van hoge gisting.

Raadpleeg de website voor meer informatie:

https://www.sintbernardus.be

02

Dorpspunt In Beveren

 Roesbruggestraat 20, 8691 Beveren aan de Ijzer (Alveringem) 

Dorpspunt in Beveren is een plek waar inwoners uit Beveren en omgeving elkaar kunnen ontmoeten. Het Dorpspunt wil mensen met elkaar verbinden en investeren in een warme en zorgzame buurt.

Raadpleeg de website voor meer informatie:

https://delovie.be/dorpspunt-in-beveren/

03

Goeste Boetiek

 Grote Markt 19, 8970 Poperinge

 

Bij Goeste beleef je ambacht en korte keten. Dagelijks gaan ze op zoek naar de beste lokale producten uit de Westhoek en Noord-Frankrijk. In de Goeste-boetiek vind je meer dan 450 streekproducten. Je kan ze ook komen proeven in het gezellige ijs-en eethuis. 

 


Raadpleeg de website voor meer informatie:

https://shop.lheritage.be/nl

04

De Helleketel

 Vuileseulestraat 6, 8978 Poperinge 

De Helleketel is een authentieke kroeg gelegen in Watou. Naast een groot aanbod van (streek)bieren kan je er ook lekkere Belgische boerenkost eten. Een écht volkscafé, waar je elke keer weer enorm warm ontvangen wordt.

Raadpleeg de website voor meer informatie:

https://www.facebook.com/pages/Cafe-De-Helleketel/311067732369739

waasland.png

03

Waasland

Bekijk hier de route van het Waasland. En ontdek de leuke plekjes waar je langs rijdt.

01
IJshoeve De Boey

 Groenendijkstraat 11, 9170 Sint-Gillis Waas 

 IJshoeve De Boey staat voor de authentieke smaak van Waas. Hier verwerken ze de melk van eigen koeien tot roomijs en andere hoevezuivel. Ze breidde hun hoeve uit met een verbruikzaal en zomerterras, waar het heerlijk genieten is van een lekkere ijscoupe, pannenkoek of een ander melkdessert. Hun missie? 

Zorg voor de gezondheid van mens, plant en dier.​

Raadpleeg de website voor meer informatie:

https://ijshoevedeboey.be

02
's Hondshof

 Kuildamstraat 12, 9100 Sint Niklaas 

Bij 's Hondshof vindt u enkel hoeveproducten die dagvers gemaakt zijn op ambachtelijke wijze. Rijstpap, chocomousse, vlaaien en tal van verse zuivelproducten: alles wordt bereid op artisanale manier. Verder is er ook een rijk assortiment van kazen, verse eieren en overheerlijk hoeve-ijs!

 

Raadpleeg de website voor meer informatie:

https://www.shondshof.be

03
BAR WOODZ
/ Café l'Apétit

 Dorpsstraat 46 , 9190 Stekene 

BAR WOODZ, een prachtig historisch pand met paradijselijke tuin in het centrum van Stekene. Wat kan je hier doen? Fantastisch genieten van leuke muziek, verfrissende cocktails, heerlijke fingerfood, een relaxte sfeer in een prachtige tuin!
 

 


Raadpleeg de website voor meer informatie:

https://bar-woodz.be/

.

04
 Verbeke Foundation

Westakker 1, 9190 Kemzeke

De Verbeke Foundation is een private kunstsite waar cultuur, natuur samenkomen. De ruimte herbergt een indrukwekkende verzameling  hedendaagse kunst en biedt ook kansen aan jonge kunstenaars. Met zijn 12 hectare natuurgebied en zijn 20.000 m² overdekte ruimte is de Verbeke Foundation één van de grootste privé-initiatieven voor hedendaagse kunst in Europa!​​

Raadpleeg de website voor meer informatie:

https://verbekefoundation.com

oostkanons.jpg

04

Oostkantons

Bekijk hier de route van de Oostkantons. En ontdek de leuke plekjes waar je langs rijdt.

01

Schieferstollen Recht

 Zum Schieferstollen 31, 4780 Recht/St.Vith 

De Schieferstollen Recht is een vervallen monument van de Eifeler industriële geschiedenis omgebouwd tot een modern museum. Naast een bezoek aan het blauwsteenmuseum, kan je er ook een rondleiding in de mijn zelf volgen om meer te weten te komen over de “leisteenmijn van Recht“.​​

Raadpleeg de website voor meer informatie:

http://www.schieferstollen-recht.be/nl/home/

02

Biermuseum Skihütte

 Tomberg, Rodt 77, 4780 St.Vith 

Het biermuseum in het vrijetijdscentrum aan de Tomberg moet je zeker bezocht hebben. Dit museum bevat ongeveer 4000 flessen van verschillende biersoorten met de daarbij horende glazen en uiteenlopende werktuigen, evenals enkele antiquiteiten. De flessen zijn afkomstig uit 140 verschillende landen en  van 5 continenten. Daarnaast kan je hier ook bier proeven!

 

Raadpleeg de website voor meer informatie:

https://www.biermuseum.be

03

Bäckerei Sti'ne

 Von Orley Straße, 4790 Burg-Reuland 

Bij Bäckerei Sti'ne kan je naast brood, taart of koffiekoeken, ook terecht voor een drankje of artisanaal ijsje. Hun gezellige terras is de ideale plek om even te genieten van een lekkere koffie met een stuk taart, terwijl je de Oostkantons ontdekt! 

Raadpleeg de website voor meer informatie:

https://www.facebook.com/ReulaenderBackwaren/

04

Zwischen Venn und Schneifel

Schwarzer Weg 6, 4780 St.Vith

In  het oude spoorweggebouw  van eind 19e eeuw is het museum van de geschiedkundige vereniging “Zwischen Venn und Schneifel” ondergebracht. Dit geschiedenis- en folkloremuseum geeft de regionale geschiedenis onder verschillende invalshoeken weer. Een interactief museum dus dat voor elke bezoeker verrassingen in petto heeft.​

Raadpleeg de website voor meer informatie:

https://www.zvs.be

Henegouwenmap.jpg

05

Henegouwen

Bekijk hier de route van Henegouwen. En ontdek de leuke plekjes waar je langs rijdt.

01

Espace Chimay

Rue de Poteaupré 5, 6464 Bourlers 

De Auberge de Poteaupré, het café-restaurant-hotel van Espace Chimay, is een uitgelezen vertrekpunt om de schatten om en rond Chimay te ontdekken. Kom en proef alle aroma's van de Chimay trappistenbieren en de smaken van de kazen die erbij horen. De Auberge de Poteaupré verwelkomt zijn gasten in een hartelijke sfeer!

 

 

Raadpleeg de website voor meer informatie:

https://chimay.com/nl/espace-chimay-4/

02

Syndicat d’Initiative

 Rue de Noailles 6, 6460 Chimay 

Dit is de toeristische dienst van de prachtige stad Chimay. Je kan hier terecht voor informatie rond restaurants, winkels, evenementen, ... Weet je niet wat te doen in Chimay? Breng het Syndicat d'Initiative even een bezoek en ze helpen je graag op weg!

 

Raadpleeg de website voor meer informatie:

https://si-chimay.be

03

MaCaro’n co

 Rue de l’Athénée 32, 6460 Chimay 

Caroline maakte een carrièreswitch van fysiotherapeute naar een bakkerij-opleiding. Met grote specialiteit in macarons opende ze MaCaron' co. Waar er, naast de heerlijke macarons natuurlijk, ook een hele reeks andere zeer verfijnde producten in fijn gebak, ijs, chocolade, suikerwerk en koekjes te vinden is. ​


Raadpleeg de website voor meer informatie:

https://www.facebook.com/macaroandco

04

 Aquascope

 Rue du Lac 42, 6461 Virelles 

De missie van Aquascope is om toerisme, onderwijs en de bescherming van het milieu te combineren. Met zijn rietveld en zijn wateroppervlak van ongeveer 80 hectare is dit het centrum bij uitstek voor de ontdekking van alle pracht die de natuur ons biedt. Ben je natuurliefhebber of net niet? De vijver zal u zijn duizend en één rijkdommen laten ontdekken!​

 

Raadpleeg de website voor meer informatie:

http://www.aquascope.be/website/

bottom of page